maanantai 7. joulukuuta 2015

Joulupöytään...

Joulu1nen.blogspot.fi- blogista löysin tällaisia joulupöytään liittyviä kysymyksiä (klik!), joihin (blogissa esitetyn toiveen mukaan) vastailen nyt täällä omassa blogissani.
Näitä kysymyksiä on mielestäni mukava täyttää. Se on sellaista leppoisaa ajanvietettä.

1. Jouluruoka mikä pitää löytyä joka vuosi pöydästä?
Äärettömän hankala valita vaan yhtä.. Kyllä se kinkku taitaa kuitenkin olla.
 
2. Mikä jouluruoka ei joulupöytääsi kuulu ollenkaan?
En ole koskaan syönyt enkä tehnyt punajuurivuokaa, joten vastaan tämän. Laatikko kyllä kuulostaa siltä, ettei ehkä olisi muutenkaan lempparini..
 
3. Onko pöydässäsi jotain mitä muut eivät pidä jouluruokana, mikä?
Meillä pöydässä on joinakin jouluina ollut jauhelihamureketta. Kun olin pieni, se kuului meidän jokajouluiseen ruokalistaan. Miellän sen jouluruoaksi, vaikka saatankin joskus tehdä sitä myös arkena.
 4. Teetkö ruoat itse vai ostatko valmiina?
Kyllä tehdään lähes kaikki ruoka itse. Laatikoista osa on jo tehty pakkaseen. Varmaan ainoa mitä ostamme valmiina on italiansalaatti ja suolakurkut.
 
5. Mitä ruokia yleensä kuuluu joulupöytääsi? (sen ruoan lisäksi mitä pöydästä on pakko löytyä)
Graavilohta, peruna-, porkkana- ja lanttulaatikkoa, rosollia, italiansalaattia, suolakurkkua, ruskeaa kastiketta, silliä.... Paljon erilaisia ruokia, ja lähinnä perinteisiä sellaisia :)
 
6. Pidätkö laatikoista?
Rakastan laatikoita!! Niitä tuleekin jouluna syötyä Paljon!
 
7. Löytyykö joulupöydästäsi jälkiruokia, mitä?
Joskus ollaan tehty luumuvaahtoa, mutta jos ollaan kahdestaan jouluna hellun kanssa, niin ei löydy jälkiruokaa. Tortut, piparit ja suklaa riittää :)

2 kommenttia:

  1. Toi punajuurivuoka on mun herkkua. Söin sellaista ensimmäistä kertaa joskus muutama vuosi sitten miehen vanhempien luona ja viime vuonna tein sitä itse. Lapsena en esimerkiksi tykännyt rosollista, mutta rosollikastike oli herkkua. Nykyään rosolli on tosi hyvää ja tykkään punajuuresta muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makumieltymykset kyllä vaihtuu monesti! Ite vihasin lapsena kaikkea kaalijuttuja, nyt rakastan kaalikääryleitä :D Ja huomasin taas pitäväni paljon italiansalaatista, kun sitä ostettiin itsenäisyyspäiväksi. On nimittäin mennyt muutama vuosi kun en sitä ole saattanut ollenkaan syödä, kun lapsena söin niin paljon sitä :D

      Poista