keskiviikko 2. joulukuuta 2015

2. luukku

Lue koko postaus ennen kuin alat tekemään, lopussa pieniä tipsejä ohjeeseen liittyen :)

Tähän suklaamousseen tarvitset:

1 avokado
1-2 rkl (raaka)kaakaojauhetta
n. 1-2 rkl vettä
1-2 tl sitruunamehua
n. 1tl hunajaa/muuta makeutusainetta
(½ kypsä banaani)

Halkaise avokado, ja poista kuoret. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen/blenderiin ja soseuta niin kauan, ettei moussessa ole paakkuja. Nauti hyvällä omalla tunnolla!<3

Tipsejä:

- Valitse mahdollisimman pehmeä avokado (varo kuitenkin, ettei avokado ole jo mennyt pilalle!)
- Avokadon kypsyyden voit tarkistaa poistamalla avokadon "kannan". Mikäli kanta irtoaa helposti ja alta paljastuu vihreää, on avokado sopivan kypsä.
- Mikäli et halua/voi käyttää hunajaa, voi tilalle laittaa esim. agavesiirappia, steviaa tai normaalia sokeria. Muista kuitenkin, että mitä makeampaa makeutusainetta käytät, sitä vähemmän sitä tarvitsee, eli lisää makeutusaine vasta viimeisenä mousseen ja maista onko sitä tarpeeksi.
- Myös banaania voi käyttää tähän makeutuksena! Mitä tummempi banaani, sen makeampi. Eli hoksaa se myös muun makeutuksen lisäämisessä!
- Voit käyttää moussessa joko raakakaakaota tai perinteistä leivontakaakaota. Jos haluat käyttää kaakaojuomajauhetta (esim. Oboy), älä laita enää makeutusainetta (ellet halua moussesta erittäin makeaa), sillä kaakaojuomajauheet sisältävät sokeria!

***
Tämä suklaamousse on helppo tehdä, ja se on (raaka-aineista riippuen) myös tavallisia mousseja terveellisempi. Se on myös erittäin nopeatekoinen, eli jos kiire yllättää eikä käsillä ole jälkiruokaa, niin tästä surauttaa helposti jälkkärin pöytään :)
Kesällä tein tätä kerran töihin mukaan :) Aiheutti hieman kysymyksiä :D

Jos kokeilette tehdä tätä, olisi kiva kuulla mitä piditte :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti