sunnuntai 6. joulukuuta 2015

6. luukku


Tänään on itsenäisyyspäivä.<3
6.12.1917 Suomi itsenäistyi, ja vuodesta 1919 on Suomessa vietetty itsenäistymispäivää.
Kotien ikkunoilla voi nähdä palavan kaksi sinivalkoista kynttilää. Kynttilät kehotetaan sytyttämään klo 18-20 välisenä aikana.
Itse olemme ruukanneet sytyttää kynttilät jo klo 18, ja ne ovat saaneet illan palaa. Ja kynttilät ovat tietysti sinivalkoisia. :)
***
Itsenäisyyspäivään kuuluu monilla olennaisena osana myös perinteiseseti järjestettävä Itsenäisyyspäivän vastaanotto eli Linnan juhlat. Itse katson Linnan juhlat joka vuosi, siitä on tullut jo perinne.
Viime vuonnahan Juhlat järjestettiin Tampereella Tamperetalossa. Tänä vuonna Juhlat kuitenkin järjestetään taas perinteiseen tyyliin Presidentinlinnassa, nyt kun siellä on remontti saatu valmiiksi.
Innolla odotan taas Linnan juhlia! :)
Myös Tuntematon Sotilas tulee Itsenäisyyspäivänä telkkarista. Itse en sitä kestä kylläkään katsoa, kun olen aika herkkä kaikille sotimis ym. väkivaltajutuille.

Kuinka moni katsoo Linnan juhlat, entäs Tuntemattoman Sotilaan? Entä kenen ikkunalla palaa kaksi (sinivalkoista) kynttilää?

Ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille! <3

4 kommenttia:

 1. Me katsellaan Linnan juhlat, tottakai. Nyt tulee vielä AVA:lta se erikoislähetyskin. Kynttilät palaa leivinuunin reunalla, kun sinne ei kissa pääse :). Hyvää itsenäisyyspäivää sulle myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ^^
   Jaa tulee vai! Täytyypä itekki kattoa sitä :) Ei ole tainnu muina vuosina tulla sitä erikoislähetystä...?

   Poista
 2. meillä ne palaa jo heti aamusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me laitetaan tosiaan sillon 6 maissa kun alkaa hämärtää :) Kivaa katsella linnan juhlia kynttilänvalossa ^^

   Poista