perjantai 4. joulukuuta 2015

4. luukku

 Itse olen viime aikoina innostunut itsetehdyistä ruokalahjoista. Askartelustakin tykkään, mutta sitä ei ole kauheasti tapana tehdä, joten keskityn mielummin antamaan herkullisia ruokalahjoja :)
Yksi suosikkini ovat erilaiset hillot. Viime vuonna annoimme porukoille mm. omena-inkiväärihilloa sekä mustikka-vaniljahilloa. Olivat kyllä hyviä, vaikka itse sanonkin!
Hillot ku vielä pakkaa söpöihin, eikä liian suuriin, lasipurkkeihin, niin on mielestäni erittäin kiva lahja.

Senkin takia tykkään antaa ruokalahjoja, koska ne tulee (toivottavast, haha!) käytettyä pois, eikä näin ollen kerry nurkkiin turhaa tavaraa. Tietysti täytyy aina muistaa varmistaa, onko jollain henkilöllä jotain allergiaa, ettei vahingossa sitten laita sitä allergisoivaa tuotetta lahjaan.
Tämän vuoden suunnitelmia en vielä paljasta, koska tiedän muutaman tuttavan lukevan tätä blogia. En halua pilata yllätystä ;)
***
Ruokalahjojen lisäksi voi tietysti aina leipoa! Jos itsellä on jemmassa jokin herkullinen, vaikka vähän erikoisempi resepti, kannattaa miettiä, sopisiko se jollekulle lahjaksi :) Ja esimerkiksi marmeladikarkkeja voi tehdä itsekin! Ne kun kietoo sellofaaniin, ja pussin koristelee kauniiksi, on se kerrassaan syötävän hyvä lahja!
Itse saatan jouluksi tehdä näitä marmeladeja. Näyttävät ainakin todella herkullisilta :) Ohje löytyy Kodin Kuvalehdestä (29.10.2015).

Mikäli sinulla siis ei ole vielä ideaa joululahjoista, niin mietippä, voistko tänä vuonna ilahduttaa ystäviäsi ja perhettäsi itse tehdyillä lahjoilla. Kenties juuri ruokalahjoilla! ;)

6 kommenttia:

 1. Ruokalahjat ovat ihania. Me saatiin viime vuonna ystävältäni itsetehdyt kuivakakku ja pipareita, ja oltiin todella onnellisia, sillä olin sairastanut kovia migreeneitä koko syksyn, enkä ollut leiponut itse juuri mitään. Ja voi että ne olivat vielä niin hyviä <3.
  Nuo itsetehdyt marmeladit on varmaan ihan taivaallisia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä varmasti ihanaa kun sai sitten niitä kakkuja! :)
   Niin varmasti ovatkin, kirjoittelen niistä kun saan tehtyä :)

   Poista
 2. Minäkin aion tehdä muutamia ruokalahjoja, ainakin rommipalloja ja saaristolaisleipää :)

  VastaaPoista