Tänään jaan teille herkullisen tyrnigraavilohen reseptin!
Lohi kannattaa laittaa suolaan 1-3 päivää ennen h-hetkeä. Aika riippuu tietysti paljon siitä, kuinka suuri lohipala on kyseessä. Mitä suurempi pala lohta, sitä kauemmin sen täytyy suolaantua.
Jos itse käytän esim. lohta n. 500 g, annan sen graavaantua n.2-3 päivää, jotta paksuinkin kohta saa makua.
Mutta viimeksi kun graavasin lohta, oli sitä ehkä 100 grammaa, ja se olisi saanut olla graavissa vain päivän, ja olisi ollut sopivaa. Itselläni se meni vähän yli kun oli pari päivää. Lohi kerkesi hieman kuivua.
***
Tarvitset:
Kannellisen astian (esim. tupperware-astia)
Voi- tai leivinpaperia
Foliota/elmukelmua
Lohifilé (esim. n. 300g)
Suolaa
Sokeria
Tilliä (mieluiten tuoretta, mutta myös kuivattu käy)
Kokonaisia tyrnejä
(Pippuria)
Ota lohifilé ja huuhtele se (erityisesti jos lohifilé on ollut vakuumipakattu).
Ripottele sen jälkeen lohen päälle karkeaa suolaa n. 3 rkl, sekä sokeria n. 1-2tl.
Sen jälkeen ripottele kalan päälle tilliä n. 1-2 rkl (kuivattua) TAI kourallinen tuoretta (riippuen omasta mieltymyksestä tilliä kohtaan)
Mikäli haluat, voit ripotella kalan päälle myös hieman pippuria. Itse en kyllä pippuria ruukaa käyttää.
Lopuksi laita sulaneet tyrnit. Tyrniäkin oman mielen mukaan. Itse laittaisin ehkä reilun kourallisen.
Graavilohi on aivan lempparia, tyrniä ei kylläkään ole tullut koskaan kokeiltua siihen.
VastaaPoistaJoo, graavilohta voisin mieki syyä pelkistään ihan kuinka paljon vaan :D
Poista