lauantai 5. joulukuuta 2015

5. luukku

(Kuva: Harri Hinkka; Tampereen Teatteri)
(Kuva: Harri Hinkka; Tampereen teatteri)
Tänään jaan teille teatterivinkin, sekä kerron omasta katselukokemuksestani. :)

Eilen kävin siskoni ja tämän miehen kanssa katsomassa Tampereen teatterissa Saiturin Joulua.
Voin heti alkuun kyllä suositella ihan 100%:sti! Menkää katsomaan jos vaan suinkin on mahdollista :)

Näytelmähän siis kertoo vanhasta Saiturista, Ebenezer Scroogesta, joka on vähän niinkuin Ankkalinnan Roope Ankka; rikas, mutta  äärettömän saita! Tämän mielestä joulu on pelkkää "Humpuukia!", eikä hän halua ottaa osaa jouluun millään muotoa; hän ei vietä sitä itse, eikä myöskään lahjoita rahaa kenellekkään joulunviettoa varten.
Joka vuosi Saiturin siskon poika kuitenkin pyytää Saituria joulupäivälliselle. Tähän mennessä Scrooge ei kuitenkaan koskaan ole suostunut.
Saiturin mieli kuitenkin muuttuu, kun hän eräänä iltana tapaa vanhan tuttavansa ja liikekumppaninsa Marleyn-haamun. Tämä kertoo, että Scrooge tulee tänä yönä tapaamaan 3 henkeä. Nämä näyttävät hänelle "menneisyyden varjoja" mutta myös varjoja tulevaisuudesta. 
Menneisyyden ja tulevaisuuden varjot saavat Scroogen tolaltaan, ja miettimään asioita.
Lopulta Scroogen valtaakin suuren suuri jouluilo ja lämpö, jonka hän haluaa myös näyttää muille.
(Kuva: Harri Hinkka; Tampereen teatteri)
 ***
Näytelmän pääosassa näytteli Ilkka Heiskanen, joka kyllä hoiti hommansa aivan täydellisesti.
Muissa näyttelijöissä ei ollut myöskään moitteen sanaa. Näytelmän on kirjoittanut Charles Dickens. 
Saiturin Jouluhan on myös ilmestynyt kirjana! Itse kyllä taidan ostaa sen kirjan.

Esitys kesti 1h 45min ja välissä oli n.10-15 minutin väliaika. Väliajalla voi käydä syömässä ja juomassa Kulttuuriravintola Kivessä.
***
Itse olen käynyt teatterissa ehkä n. 10 vuotta sitten. Tuli kyllä sellainen olo, että haluan pian uudestaan! :) Kunnioitan teatterinäyttelijöitä kyllä suuresti! Itsestäni ei olisi esiintymään suurelle yleisölle.
(Kuva: Harri Hinkka; Tampereen teatteri)
Olettekos te teatterin ystäviä? Mitä näytelmää voisitte suositella? Oletteko käyneet katsomassa tätä Saiturin Joulua?

6 kommenttia:

 1. Oli varmasti mahtava kokemus! Itse olen käynyt varsinaisessa teatterissa viimeksi yli 20 vuotta sitten, mutta erilaisissa ulkoilmateattereissa oon käynyt, viimeksi viime kesänä. Se oli historiallinen musikaali, ja tykkäsin siitä kovasti.
  Saiturin Joulu kuulostaa hyvältä. Ostin sen leffana kesällä kirppikseltä, mutta en ole vielä katsellut. Sepä täytyykin katsella pian! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoilmateatterit on kans kivoja! Ite olen käyny ehkä kerran tai pari sellasessa mutta voisin kyllä mennä uudestaankin :) Täytyypä minunki hommata se saiturin joulu leffa! :)

   Poista
 2. Menen perjantaina katsomaan ko. Saiturin joulun. Jo toisen kerran, pari vuotta sitten kävin. Teatterissa tulee käytyä 5-6 kertaa vuodessa. Tampereella on niin hyvät teaterit!!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti tykkäät tuosta saiturista! Ite ainaki tykkäsin niin paljon että voisin heti mennä uuestaan katsomaan :)

  VastaaPoista
 4. Tämän näytelmän haluaisin kyllä käydä katsomassa, mutta en saa mistään teatteriseuraa. Tiesitkö muuten että Roope Ankan hahmo pohjautuu pitkälti juuri tähän Ebenezer Scroogen hahmoon ja Mikki Hiiren jouluaattoelokuvahan suoraan kertoo Saiturin joulusta ja Saiturina on tietysti Roope Ankka, jonka työläisenä Mikki työskentelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ko sanoit niin joo, tiesin kyllä tuosta Roope Ankan hahmosta! Oli vaan päässy unohtumaan :D Mutta tuota en kyllä tienny että aattona tulee Mikki Hiiren jouluelokuva! Vai tiesinköhän..... en ole kyllä ihan varma...

   Poista