maanantai 19. lokakuuta 2015

Liian aikaista(ko)?

Moikka!

On mennyt aika pitkä aika kun viimeksi olen kirjoittanut. Olemme olleet lomailemassa keski-Suomessa, mutta eilen tulimme jälleen takaisin Lappiin. Joskaan emme vieläkään ole kotona asti, vaan tulimme pariksi päivää äidin tykö :)
***
Totta puhuakseni, vähän aikaa mietin, julkaisenko tätä tekstiä, sillä se vaikuttaisi olevan jotenkin negatiivinen ja sellainen, ettei "aito" joulunrakastaja sitä kirjoittaisi. Sitten kuitenkin muistin taas, että oma bloginihan tämä on ja tännehän on juuri tarkoitus kirjoittaa omia mietteitä liittyen jouluun. Kuka muka on sanonut, että kaiken täällä pitäisi olla äärimmäistä joulun hypetystä? ;)

Olen lueskellut joulublogeja, ja monessa on ollut juttua kauppoihin ilmestyneistä joulutavaroista ja muista jutuista.
Vaikka itse pidän valtavasti joulusta (en varmaan muuten tätäkään blogia kirjoittaisi hehe), niin mielestäni on aika hullua, että nykyisi joulutarvikkeita myydään melkein jo kolme kuukautta ennen joulukuuta! Itse en ainakaan halua vielä syyskuussa valmistautua jouluun, sillä haluan nauttia kesän ja talven välissä olevasta ihanasta syksystä.

Joulu on nykyisin mennyt aika kaupalliseksi juhlaksi. Onhan toki kiva päästä esim. joulutoreille katselemaan ja hipelöimään joulukoristeita ym. mutta tuntuu, että joka joulu kaupoissa on yhä enemmän erilaisia joulutavaraoita.
Itselleni riittää ainakin muutama jouluinen koriste, kuusi sekä jouluruoat. Se tunnelma ei niinkään tule niistä tavaroista, vaan juurikin muiden, tärkeiden ihmisten kanssa olemisesta, ja hyvästä jouluruoasta ja musiikista :)

Mietin myös sitä, että nykyiset joulukoristeet esimerkiksi, ovat aika huonolaatuista tavaraa. Vaikka tarkoituksellahan ne sellaiseksi tehdäänkin, jotta ihmiset niitä joutuisivat joka vuosi ostamaan uudestaan, ja tavarantuottajat saavat sitten rahaa.
Itselleni en halua mitään turhaa, kestämätöntä krääsää, vaan panostan muutamaan kauniiseen ja kestävään joulukoristeeseen :)
***
Kauniita omenoita oli vielä anoppilan omenapuussa :) 
Sain nämä Ihanat kastehelmen tuikkukipot synttärilahjaksi anoppilasta <3 Kuvassa vähän huono valaistus, joten etenkään sininen tuikkukippo ei näytä siltä, miltä oikeasti (on väriltään siis turkoosi).

***
Tämä päivä menee varmaankin treenatessa, hierojalla käynnillä sekä synttäreitä juhliessa :)

Mitäs teille kuuluu? :)

10 kommenttia:

 1. Ihan ekana tulin tänne sivuilles ja kiitos hyvää kuuluu :) minä oon kans samaa mieltä, ettei iha vielä tarttis joulun tulla kauppoihin, vaikka se mielessä jo pyöriiki. Ihana miettiä, minkä äpöstyksen laittas hyllyn päälle ja olohuoneeseen, mitä verhoja haluaisin katella tänä jouluna ja ostanko valamiin joulukukan vai koristelen jouluvirityksillä ison vehkan vaan. Joo, aika palio tullee jo mietittyä ja sitte ko alakaa, ei kauaa mee ko joulukoti on valamis ! palaillaan Päivi. jouluihiminen minnäi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seurailemaan, mikäli jutut kiinnostaa ^^
   Tottakai se aina välillä tuo joulu käy mielessä, jopa kesälläkin välillä, mutta kun ei se joulu tule sieltä yhtään sen nopeampaa, vaikka kesäkuussa laitettais jo joulutavarat esille kauppoihin.
   Lähinnähän se varmaan on juuri tuon kaupallisuuden vuoksi.

   Ihanaa syksyn jatkoa sinulle Päivi! :)

   Poista
 2. Mulla tulee kans välillä olo et saanko kirjoittaa jostain jutuista blogiini, mistä muut vähän voi katsoa kieroon. On ihan hyvä pitää joulublogia vaikkei olekkaan nyt joulumielellä.
  Ite pidän koristeiden tulosta jo kaks kuukautta aikaisemmin kauppaan, mutta pakko myöntää. Syksyfiilistelyni on vähentynyt joulutunnelmoinnin tulin myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan aika yleinen piirre ihmisissä että mietitään vähän että kehtaako tai voiko. :) Mutta kyllähän me saadaan ja voidaan :)
   Kannattaa tosiaan nauttia syksystä ja muutenki hetkestä koska meillä on vaan nykyhetki :)

   Poista
 3. Minä taas tykkään tontuista ym. jouluisista jutuista tosi paljon. Ne ovatkin ainoita sisustusjuttuja joita edes ostan, muu aika vuodesta mennään aina samoilla vanhoilla. Tosin laadusta olen samaa mieltä sun kanssa, ja lähinnä ostankin vanhoja tonttuja kirppiksiltä. Musta on kuitenkin kiva katsella kaupassa joulujuttuja. :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä minäki tykkään joulukoristeista :) Pointti oli vaan se että nykysin on ihan turhaa krääsää myynnissä mikä hajoaa heti kohta. Meillä mennään kans muuten aikalailla samoilla koristeilla mutta jouluks tulee jotain muuta. Kirppikset on välillä ihan kultakaivoksia <3

   Poista
 4. Itse pidän joulussa myös tärkeänä perhe, jouluruoka ja tunnelma.
  Kyllä tykkään kun joulua ilmestyy joka puolelle. Vaikken välttämättä ostaisi vielä.
  Kirpputoreilta tekee hyviä löytöjä. Ja kierrättäminen onkin parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrättäminen kannatta aina :) Hyvin pätee sanonta että toisen roska on toisen aarre :)

   Poista
 5. Mua ei haittaa vaikka kauppaan tuleekin joulujuttuja, mutten vielä niitä itse ostaisi. Tosin ostelen kyllä kirpparilta aina joulujuttuja jos löydän kivoja. Kun ei ne kuitenkaan silloin lähempänä joulua siellä enää ole.

  Paria suklaata olen kyllä ostanut ja maistellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei vain oikein ymmärrys riitä että Miksi ne tulee jo syyskuussa...
   Kyllä itekki just kirppikseltä ostan joulujuttuja jos jtn oikein kivaa tulee vastaan :)

   Poista