keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Joulun kyyneleet...

Joulu on mulle tosi tunnelmallista aikaa. Tai itseasiassa koko aika marraskuusta uuteen vuoteen. Rehellisesti sanottuna vuodatan tuolla aikavälillä varmaan enemmän kyyneliä ku koko vuonna muuten yhteensä.

Oma isäni kuoli 6 vuotta sitten marraskuussa. Se on jättänyt kyllä minuun lähtemättömät jäljet, jotka tuskin paranevat koskaan. Ja varmasti jokaisen läheisen kuolema jättää. Mutta kerkesin elää isäni kanssa 16 vuotta ja olen aina ollut se "isin tyttö".

Tietysti joulunaikaan tulee tämä vahvasti mieleen, ja ikävä iskee aina yhtä voimakkaana.
Jouluna onkin ollut tapana käydä sytyttämässä kynttilä; jos ei haudalle, niin ainakin muistomerkille, joka onneksi löytyy joka paikasta. :) Ja varsinkin nyt kun muutamme, ja välimatka isän haudalle pitenee entisestään, niin on hienoa, että kynttilän voi silti sytyttää ihan viralliselle paikalle.

Olen kyllä onnellinen siitä, että mulla on ympärillä paljon ihmisiä, jotka on tosi rakkaita ja tärkeitä mulle <3
Ihmisiä, jotka ymmärtävät sen, jos yhtäkkiä purskahdan itkuun (ja myös nauruun!) kesken jouluohjelmien tai syömisen :')
***
Muistattehan, että lauantaina 31.10. on Pyhäinpäivä. Sinä päivänä hautausmaat loistavat sadoista ja tuhansista kynttilöistä.

Samana päivän on myös Halloween. Itse en ole koskaan Halloweenia juhlinut, enkä koe sitä mitenkään itselle tärkeäksi juhlaksi. Monet ihmiset, niin aikuiset kuin lapsetkin ovat kuitenkin tuona päivänä juhlatunnelmissa, ja naamioituvat erilaisiksi, yleensä pelottaviksi, hahmoiksi.
(kuva googlesta)
Aiotteko te viettää Halloweenia? :)

5 kommenttia:

 1. Hautakynttilät on jo ostettu. Hautuumaa on kyllä kaunis pimeällä, kun sadat kynttilät palavat.
  Ikävää, että olet menettänyt jo nuorena isäsi.
  Meillä vietetään halloweenia, kun lapset tykkää. Mukavaa, kun voi koristella kotia "pelottavaksi"! Ja herkutella.
  Hyvää keskiviikko iltaa sinulle!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin täytyy käydä ostamassa kynttilät :)
   Lapsille se varmasti on kiva juhla :) Saa syödä kaikkia "kammottavan" näköisiä herkkuja jne :)

   Poista
 2. Jouluna minullekin tulee paljon muistoja mieleen poisnukkuneista rakkaista. Pelkät joulukoristeet voivat laukaista muistot pintaan.
  Sulla on aivan varmasti tunteet pinnassa, kun isäsi nukkui pois noin joulun alla.
  Me ei vietetä Halloweeniä. Sen sijaan mennään miehen isälle syömään ja kahville. Halloween on jotenkin vieras juhla mulle, ehkä enemmän nuorison juhla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jo pelkästään jokin haju voi saada herkistymään.
   Sitä se varmaan enemmänkin on, lasten ja nuorten juhla. Ei sillä, että itsekään mitenkään vanha olen :D Kuulostaa kivalta tuo teidän suunnitelma mennä syömään ja kahvittelemaan :)

   Poista
 3. minullekkin tulee mieleen isän pois meno vaikka hän lähtikin pois 13.7 -72 ja aina kaipaa isää olinhan sillon vielä pieni tyttönen 9 vuotias joka ei ymmärtänyt mitää. Jouluna ja aina kun viemme tai käymme isän haudalla muistot isästä tulee.. minulla ihan pirtyy isän kuva silmissä, kun käymme haudalla.

  VastaaPoista