perjantai 9. joulukuuta 2016

9. luukku: Mitä valmisteluja jouluun kuuluu? + j8 vinkkiä jouluun

Meillä jouluvalmistelut alkavat yleensä marraskuun loppupuolella. Ensimmäisenä laitamme parvekkeelle ulkovalot sekä lyhdyn. Ne tuovat mukavaa valoa pimeään. On sitäpaitsi aina ihanaa seurata mitä enemmän valoja ilmestyy katukuvaan ja ihmisten taloihin :)

Ensimmäisenä adventtina tai viimeistään itsenäisyyspäivänä on pöytiin ilmestyneet joululiinat sekä kynttelikkö ja ehkä joitain muita joulukoristeita.

Lähempänä joulua laitamme sitten jouluisia kuvia seinille sekä joulutähdet. Joulutähdet meinasin kyllä laittaa jo nyt itsenäisyyspäivänä. Ensimmäistä kertaa ikinä näin aikaisin olen joulujuttuja laittanut. :)
 Joulusiivous meillä kyllä olisi vielä edessä. Emme siivoa komeroita, sillä mielestäni se on turhaa. Mutta hieman parempi yleissivous riittää ja toki saunan pesu täytyy tehdä.

Jouluvalmisteluihin kuuluu myös mm. joululaatikoiden valmistaminen. Olen merkannut kalenteriin päivät milloin teemme mitäkin laatikoita. Näin ei pääse syntymään kiirettä eikä minulla mene hermo toisinkuin, jos täytyisi tehdä kaikki laatikot kerralla :D
***
Yleensä teen listat mm. tehtävistä jouluruoista, lahjoista ja korteista niin ei tarvitse miettiä kiireessä mitä pitäisi tehdä tai lähettää. :)
Tänä vuonna tein ensimmäistä kertaa jouluvihkon, mihin olen merkannut mm. korttien saajat/lähettäjät sekä joululahjaideoita. Voisin sinne kyllä keräillä hieman ideoita jouluruoista ja herkuista. 

Tuntuu, että tänä vuonna olen ollut jotenkin laiskempi laittamaan joulua, mutta tunne voi johtua myös siitä, että olen aloittanut jo paljon normaalia aikaisemmin, ja olen kerennyt pikkuhiljaa laittaa juttuja valmiiksi.. :)

Millaisia jouluvalmisteluja te teette? :)

8. VINKKIÄ JOULUUN
1. Suunnittele etukäteen, milloin alat tekemään mitäkin. Kun kalenteriin on varattu päivät mm. joulusiivoukselle, laatikoiden tekemiselle ja pullan leipomiselle, on helpompi tarttua toimeen, eikä stressi kerkeä iskeä.

2. Osta ajoissa kuiva-aineet kaappeihin. Mm. sinappi ja mausteet säilyvät pitkään, joten ne voi ostaa vaikka jo marraskuun puolella, niin ovat sitten valmiina kaapissa jouluna.

3. Tee lista siitä, mitä teillä syödään tänä jouluna.
Tämä helpottaa mm. kaupassa käyntiä.

4. Pidä joulukirjaa. Sinne voit merkata joka vuosi esim. mitä olette syöneet, keneltä on tullut kortti ja mitä joululahjoja olette ostaneet.

5. Ala jo nyt suunnittelemaan ensi vuoden lahjoja! Tammikuussa kaikkea jouluistaa saa alennuksesta.

6. Silitä pöytäliinat.

7. Osta kinkku pakkaseen.

8. Paketoi joululahjat.
Mitä aikaisemmin tämänkin aloittaa, sitä vähemmän siitä tulee stressiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti