maanantai 5. joulukuuta 2016

5. luukku: Lapsuuden joulumuistoja

Mieleeni ovat hyvin jääneet lapsuuden joulut.
Se jännitys, erityisesti silloin kun tiesi pukin tulon olevan lähellä. Ja se, kun aamulla sai katsoa Joulupukin kuumaalinjaa ihan rauhassa :)

Vaikka meillä ei lapsuudessani ollut kovinkaan paljon rahaa, silti ihmettelen vieläkin sitä lahjojen määrää, minkä joka joulu saimme! Aina monta pussia lahjoja täynnä ja niiden lisäksi iso tuohikori, joka oli sekin pullollaan lahjoja.

Voin yhä edelleen kuulla sen äänen, kun joulupukki (tiesin kyllä, että isähän se siellä :)) kopistelee terassilla. Se oli paras hetki silloin lapsena!
Sitten tietysti laulettiin pukille ja istuttiin pukin sylissä ja meistä otettiin kuvia :)

Joulun odotukseen liittyi tietysti aina suklaajoulukalenterit ja kuvakalenteri, joka tuli yleensä Lapin Kansan matkassa :)
Mieleeni on hyvin jäänyt se, kun olin jo hieman vanhempi, ja koska rakastin suklaata, niin kun aukaisin kalenterin luukut, jemmasin kaikki suklaat erääseen rasiaan ja olin sitten iloinen kun joulukuun lopussa sain sitten yhtenä päivänä syödä kaikki suklaat kerralla, haha!
Siskoni puolestaan oli sellainen, joka monesti söi ne suklaat jo ennen varsinaista luukun avaamispäivää ja tietysti harmitteli sitten kun muilla oli suklaata joka päivä, ja hällä ei :D
Minusta on jotenkin mukavaa, että edelleen saa niitä samoja suklaakalentereita, mitä silloin kun itse on ollut lapsi :)

Ja tottakai joulunodotukseen liittyi joulukoristeiden laitto. En enää muista mikä päivä meillä laitettiin koristeet vai oliko se vain satunnainen päivä. Mutta se hetki kun äiti kaivoi ne joulukoriste laatikot esille oli kerrassaan mahtavaa! Meidän lasten huoneessa oli aina oranssi paperitähti ikkunassa.
Olohuoneessa oli puolestaan joululiinoja, kyntteliköt, hyasintit sekä meidän lasten koulussa tekemiä joulukoristeita, kuten wc-paperitonttuja.
Aatonaattona meille tuotiin oikea kuusi, ja voi sitä tuoksua! Rakastan sitä edelleen <3
Aatonaaton iltana me myös koristelimme joulukuusen.

Paljon on hyviä joulumuistoja, ja sen vuoksi varmaan edelleenkin rakastan joulua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti