sunnuntai 11. joulukuuta 2016

11. luukku: Onko joulunodotus parempaa kuin itse jouluaatto?

Monesti sanotaan, että jonkin tapahtuman tai juhlan odottaminen on oikeastaan jännittävämpää ja mukavampaa kuin itse se tapahtuma.
Itse rakastan toki varsinaista jouluaattoa ja koulupäivää, mutta myös se joulun odotus marraskuusta jouluaattoon on todella ihanaa aikaa :)

Tällöin saa suunnitella sitä juhlapäivää ja kaikki ihana on vasta edessä! Huomaankin usein jonkun juhlapäivän tai vaikka loman saavuttua ajattelevani, että kohta tämä loppuu. Se aiheuttaa joskus pientä ahdistusta.

Lomaakin edeltävä työpäivä on se kaikista paras päivä.
***
Joulunodotus on ihanaa! <3 Silloin saa jo maistiaisia tulevasta juhlasta esimerkiksi glögiä juoden ja pipareita syöden. Ja kun tietää että sitä iloa kestää vielä pitkään!
Jouluaattona vasta kaikki huipentuu. Silloin viimeistään pöydät katetaan koreiksi. Pirtissä tuoksuu kinkku ja muut joulun ruoat, kuusi loistaa ja tv:stä tulee jouluohjelmia. :)
Tänään tehtyjä pipareita :)
 Pidätkö sinä enemmän joulun odottamisesta vai jouluaatosta? :)

2 kommenttia:

  1. Joulun odotus on tosiaan aivan ihanaa, vähintään yhtä ihanaa kuin aatto. Mutta onhan joulussa jotain taianomaista, kun päästään aatonaattoon... :) Vaikea sanoa, kumpi olisi parempi :)

    VastaaPoista
  2. Oi, jotenkin tunnen joulun hiipivän ihanasti sydämeen pienin askelin. Joulukorttien kirjoittaminen, joululahjojen tekeminen, itsenäisyyspäviä, jouluverhot keittiöön, joulukonsertit ja kauneimmat joululaulut. Monta ihanaa asiaa ennen aattoa ja juuri jouluviikon alla laitetaan jouluruokaa. Jouluaattona sitten tunnelma pääsee huippuunsa ja kestää joulupyhät. Loppiaisen jälkeen sitten viimeistään Nuutin päivänä raivaan joulun koristeet pois, haikeana mutta onnellisena. Suloisia pipareita olet leiponut! Minun kärsivällisyyteni ei niihin riitä, mutta leivon hyvin joulumausteista piimäkakkua ja ostan Töysän pipareita. Joulutortut teen itse ihan kokonaan ja hillon myös, ne ovat huomattavasti helpompia kaulia.

    VastaaPoista