maanantai 5. marraskuuta 2018

Syksyn ja talven ruokaa

Huomaan itsestäni aina syksyllä, että mieleni alkaa tehdä enemmän erilaisia patoja, kiisseleitä ja piirakoita. Tuhdinpaa ruokaa, kuin kesällä tai keväällä. Lienekö kyseessä se, että keho (ja mieli) kaipaa tuhdinpaa ruokaa, että saadaan energiaa ja selvitään tästä kylmästä ja pimeästä vuodenajasta.

Rakastan sitä kun ulkona on pakkanen ja lunta, ja uunissa kypsyy pitkään haudutettava pataruoka <3
(kuva pixabay)
Viimeksi eilen söimme karjalanpaistia ja perunalaatikkoa! Kokeilimme perunalaatikon tekoa vähän eri ohjeella kuin yleensä:
Perunamuusissa oli käytetty paahdettujen perunakuorten maustamaa maitoa, mikä toi muusiin ihan oman, mahtavan makunsa!
Myönnän, että laatikko ei ihan perinteiseltä maistunut, mutta niin hyvää oli, että täytyy ehdottomasti tehdä toistekin nyt syksyn ja talven aikana!

Tosiaan, olen nyt parina päivänä tehnyt myös kiisseleitä, mitä yleensä teen todella todella harvoin! Ehkä kerran 3 vuodessa!
Ensin vuorossa oli omenakiisseli kanelilla maustettuna (tottakai!) ja sen jälkeen vuorossa oli raparperikiisseli myöskin kanelilla maustettuna.
Mukavasti on samalla saanut myös pakastinta tyhjennettyä joulun ruokien tieltä ;) 
Porkkanakakkua ja glögiä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti